Avtrubbad??
Har äntligen varit på Guldfågeln på Öland idag! har ju väntat sen i måndags =) med anledningen av att kunna sätta igång ordentligt med ett stort arbete som vi vill få klart före jul. Inte av anledningen att det skulle blir kul att kolla slakten. men den ingår ju liksom.. Det konstiga är att när man går runt där bland kycklingar som åker runt i rummen, med eller utan fjädrar, hela eller sönderdelade, naturella eller marinerade är att man tycker det är mer intressant än jobbigt/läskigt/äckligt osv.. Tyckte det var lite jobbigt när man såg hur de lastades av för att sedan gå in i slakten, men efter någon minut var jag van. Ett tag kändes det som jag aldrig mer skulle äta kyckling, men gjorde det ändå 30 minuter senare... Konstigt hur man är funtat... Helt avtrubbad när det gäller såna här saker. Kände typ likadant i våras fast då var det grisar pch kor i stället.. Ett i-landsrovdjur. Kan man köpa maten direkt i affären gör jag tydligen gärna det. Men jag skulle aldrig slakta själv eller kunna jobba "på golvet" i ett slakteri... Men det är intressant att i verkligheten få se hur det går till..
Förutom just slakten var det jättekul på Guldfågeln! Mycket trevlig personal som berättade massor, guidade oss genom hela produktionen och svarade på alla våra frågor =P Intresserade av vårt arbete och våra kunskaper var de också. kanske beror på att en av dem gick ut från vår utbildning för 2 år sen, men det gjorde det ju bara bättre.'
Nu har kycklingdoften börjat släppa! Julgodistillverkning i kväll =D